Site Overlay

Not Nike, Nike nu!

Det gjordes ett rejält försök att stärka varumärket Nike för ganska många år sedan, när man tillförde en numera välkänd slogan nämligen Just Do It! När den kom reflekterade jag inte så mycket över den mer än att den syntes överallt och betydde ungefär “alla kan, det är bara att göra det”, för mig, och förmodligen ökade varumärkets värde rejält. Långt senare dök den upp igen, men nu i en helt annat skepnad, och i ett utvecklat syfte. Det var en konsult (vars namn ledsamt fallit bort) som beskrev att Just Do It! inte längre gäller, Do It, Now!

Det är klart att om man reflekterar över detta är det klokt att genomföra det man bestämt sig för, och varför inte göra det direkt. Men när mitt skrivbord blev fullt av Post It-lappar, och somliga blev så gamla att jag tvingades lägga tid på att uppdatera mig i frågan igen, då fick uttrycket en helt annan innebörd. Om jag väntade att genomföra det jag hade tagit på mig tog det mer av min tid än om jag hade gjort det direkt, medan jag hade ärendet färskt i minnet. Det tar ju inte längre tid att utföra något nu än om man väntar, så vad kan du förlora? Dessutom förväntade ofta mina medarbetare och chefer sig att jag skulle utföra mina uppgifter snabbare än jag gjorde, så jag blev ofta påmind om mina gula och rosa lappar på skrivbordet.

Det finns även en annan poäng med Do It, Now! Percy Barnevik resonerar kring ämnet när han tar upp de lite tyngre eller trista uppgifterna som ibland måste utföras. Han pekar på att om man rensar skrivbordet på tråkgörat varje dag, så tidigt som möjligt, så blir dagen bara bättre och bättre.   

Effekter av Do It, Now!

  • Du blir effektivare
  • Dina chefer uppskattar din snabbhet
  • Dina medarbetare får tydligare och bättre respons på sina ärenden
  • Du ökar dina chanser att nå upp till dina målsättningar i tid
  • Din vardag blir ljusare och gladare!

 

Tankar från tänkare:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2020 SEAB. All Rights Reserved. | Catch Foodmania by Catch Themes